Beurtveer 

Een meerdaagse zeilwedstrijd aan boord van de Waterman van 23 tot en met 27 oktober 2023 voor slechts € 290,-.  (Onder voorbehoud)

Verloop

Maandag 23 oktober 2023

In de ochtend wordt de wedstrijdroute bepaalt. We kijken of het slimmer is de heenreis via Medemblik of via Lemmer te zeilen. Om 12.00 is de start van de Strontrace, iedere keer weer een bezienswaardigheid. Rond half twee start dan de Beurtveer. Nu moet er gezorgd worden dat de Waterman (het 2e schip van Arno van Aartrijk) zo snel mogelijk op het IJsselmeer is en alle zeilen kan hijsen.

Dinsdag 24 oktober 2023

De hele dinsdag moet er gezeild worden, onderweg wordt in diverse havens aangelegd dat allemaal zonder gebruik van de motor. Als het goed lukt, is de Waterman ‘s avonds in Durgerdam (bij Amsterdam) en is er tijd om uit te rusten.

Woensdag 25 oktober 2023

Woensdagochtend is het opnieuw zeilen hijsen en volle kracht vooruit. Ook tijdens de terugtocht naar Workum worden weer havens aangedaan, opnieuw zonder de motor de gebruiken. Met een beetje geluk zijn we een van de eersten, die Workum bereiken.

Donderdag 26 oktober 2023

Na het opstaan en ontbijt kunnen we eindelijk aandacht besteden aan de spierpijn, die zich na deze intensieve race zal manifesteren. Toch maken we met elkaar weer de Waterman in orde en vertellen elkaar sterke verhalen over de afgelopen dagen. ‘s Avonds is de prijsuitreiking van alle gevaren races (Beurtveer, Strontrace en Visserijdagen) en daarna groot feest voor alle opvarenden.

Vrijdag 27 oktober 2023

Rond 10 uur vertrekken we richting Enkhuizen/ Hoorn. Er is een week rust voordat we vanuit Hoorn de laatste race van het seizoen kunnen varen met de Broedertrouw voor hen, die er nog geen genoeg van kunnen krijgen.

Waterman

De Beurtveer wordt met de Waterman gezeild. Tijdens de Beurtveer is het gebruik van de motor verboden. Met de schepen mag gezeild, geroeid, gejaagd (trekken) of geboomd worden. Er wordt voor deze race voor de Waterman gekozen omdat het een zeer sportief zeilschip is, dat in de havens goed en snel kan manoeuvreren.

Kosten

De kosten zijn € 290,- inclusief volledige verzorging, alcoholvrije dranken, havengelden en toeristenbelasting.

Contact

Als je mee wilt doen met de Beurtveer, meldt het ons dan per contactformulier, mail (arno@broedertrouw.com) of per telefoon (+31 6 53 11 16 83).

Aankomende zeilreizen


Stevenklipper Broedertrouw

Arno van Aartrijk

Postbus 2187
1620 ED Hoorn
Nederland

+31 (0) 6 / 53 11 16 83
info@broedertrouw.com
www.broedertrouw.com