Pieperrace

 Wedstrijd aan het begin van het nieuwe seizoen aan boord van de Broedertrouw vanuit Volendam van 5 tot en met 7 april 2024.

Programma

Vrijdag 5 april 2024
Vrijdagavond rond 20.00 is het aanmonsteren op de Broedertrouw. De avond is vooral gezellig en biedt ruim de tijd om (hernieuwd) kennis te maken en sterke verhalen te vertellen.

Zaterdag 6 april 2024
Zaterdagochtend wordt de strategie voor de wedstrijd bedacht. Aansluitend verlaten we de haven en starten met de eerste wedstrijd van de Pieperrace. In de loop van de middag zijn we weer terug in de haven van Volendam, waar de resultaten van deze eerste wedstrijd bekend zullen worden. ‘s Avonds kan iedereen feest vieren in ‘t Gat van Nederland.

Zondag 7 april 2024
Zondag is de tweede wedstrijd. Wederom in de middag is deze wedstrijd afgelopen en gaan we terug naar de haven. Daar kunnen we de resultaten van de dag bekijken en is aan het eind van de middag de prijsuitreiking.

 

Volendams zeilspektakel met geschiedenis.

Op zaterdag en zondag organiseert de Stichting Pieperrace deze wedstrijd in het zuidelijk deel van het IJsselmeer voor de kust van het gastvrije stadje Volendam. Meer informatie over de race vindt u op de website van de organisatie.

Deze jaarlijkse wedstrijd luidt altijd het begin in van het nieuwe zeilseizoen. Zowel de beroeps (zeil-)scheepvaart als de traditionele bruine vloot kunnen deelnemen. De schepen worden daarom in verschillende klassen ingedeeld.

Volendam is zowel start als finish haven. Ook voor het publiek op de Dijk is deze wedstrijd van de bruine vloot een indrukwekkend schouwspel.

Volgens programma worden de deelnemers op vrijdag verwacht in de haven van Volendam. Dan kunnen de deelnemende schepen zich inschrijven voor de wedstrijd. Het aantal deelnemers neemt jaarlijks toe. Zo was de totale lengte van alle schepen in 2007 ongeveer 1600 meter. Het is altijd passen en meten om alle schepen een plek te geven in de pittoreske haven.

Deze eerste wedstrijd in het seizoen is een soort testrit voor het komende seizoen. Er rest dan niets anders te zeggen: Kom aan boord en trossen los. Beleef dit spektakel in Volendam!

Kosten

 De kosten zijn € 255,-  incl. maaltijden, alcoholvrije dranken, dekbed, toeristenbelasting en havengelden. Het is mogelijk een 1-persoons hut privé (alleengebruik) te boeken voor € 410,-

Contact

Als je mee wilt doen aan deze wedstrijd meldt het ons dan per contactformulier, mail (arno@broedertrouw.com) of per telefoon (+31 6 – 53 11 16 83).

Aankomende zeilreizen


Stevenklipper Broedertrouw

Arno van Aartrijk

Postbus 2187
1620 ED Hoorn
Nederland

+31 (0) 6 / 53 11 16 83
info@broedertrouw.com
www.broedertrouw.com